söndag 26 september 2010

Huset!




Efter år av drömmande, räknande, letande, tittande och budande så har vi äntligen köpt oss ett hus!

En dag så stod det bara där, så tryggt och stabilt uppe i slänten. En titt och vi var ganska sålda båda två. En bra mäklare, en annan budgivare som hoppade av och en schysst bankkontakt gjorde att affären gick väldigt fort. Några veckor bara från första bud tills vi hade nycklarna i handen. Nycklarna till vårt stora fina hus på nummer 36. :)

Huset är ganska gammalt, byggt 1935, och innehåller idag två lägenheter. Vi ska göra det till ett enfamiljshus och göra en stor upprustning invändigt.

Huset behöver renoveras ganska mycket, men det är torrt och stabilt och långt ifrån fallfärdigt. Alltså i bra skick, men alla ytskikt samt toaletterna och köket, är gammalt. Det enda som är skapligt nytt är vitvarorna och det är jättebra, för dels så kommer vi att kunna behålla dem sen och det sparar vi en rejäl slant på och så gör det att vi kan flytta in så fort vi är klara med övervåningen så att vi slipper stå med två boenden allt för länge. På övervåningen kommer vi att bygga ett badrum eftersom det idag bara finns toalett där. Vi kommer pga det ta ner en vägg, blåsa ut köket och göra det till sovrum och ta bort den gamla toaletten.

Lite gammal charm hoppas vi kunna bevara i renoveringen, som tex dörrarna inomhus som är jättefina men behöver ett nytt lager färg. Vi har en hel del renoverande framför oss, men det kommer att bli så fint när det blir klart!

Det är inte tänkt att vi ska göra precis allt själva utan vi kommer att ta hjälp av fackman för omdragning av elen och stammarna samt till badrummet. Vi har också flera fantastiskt goa vänner som har erbjudit sin kunskap och hjälp med renoveringen och det tar vi enormt tacksamt emot!!

Här på bloggen kommer vi båda två att skriva om renoveringen och annat kring huset. Vi kommer att lägga upp före- och efterbilder så att ni kan se hur arbetet fortskrider.

1 kommentar:

  1. åh hur går det med bygget så härligt att följa

    SvaraRadera