söndag 14 augusti 2011

Semestern är slut...

Nu är semestern slut och det börjar bli dags att ta tag i renoveringen igen. Sofia har fått någon slags nytändning och härjar runt i huset, på inredningsbloggar och kataloger och planerar och fixar. Igår tog hon tag i att måla klart väggarna i trapphuset/hallen, andra strykningen så nu skall det vara klart där. Nu fattas bara att måla listerna, slipa ner och lacka trappan och golven :)


 Jag kopplade in elen i lilla toaletten igår så där är det bara taklisterna kvar nu, samt påkopplingen av vattnet till handfatet. Vi måste hitta en vettig rörmokare som kopplar in det för det är plastslangar och det har jag inte en aning om hur man skall koppla in.


Vi har två ganska stora projekt att ta tag i nu, dels skall vi göra köket större... vi slår bort en vägg så köket kommer att slås ihop med nuvarande tv-rum, som blir som en matsal istället. Tv-rummet får flytta till rummet intill. Det knepiga är att det är en bärande vägg som vi delvis måste ta ner, så det kommer att behövas en förstärkning i form av stålbalk eller liknande.

Det andra som vi måste ta tag i snarast är dränering runt hela huset.