fredag 4 februari 2011

Sista veckan och flytten.

Då är vi på plats, inflyttade i huset!! Sista veckan var absolut ingen lugn historia.

Det började med att jag på måndagen fick ringa ett inte helt glatt samtal till elektrikern/rörmokaren för att verkligen få fart på dom, dom har vetat om i 2 månader att vi skall flytta in den sista januari, och det blir en dominoeffekt när något inte händer när det skall. Han säger då att "-Vi är i det området och grejar nu" .... jag kommenterade det taffliga svaret med att "Det hjälper ju inte! Ni måste ju för fan vara inne i huset för att något skall bli gjort!"
Dagen efter mitt samtal så kom hela deras styrka dit och fick lite fart på grejerna. Jag tänker inte nämna firmans namn i bloggen över huvud taget eftersom jag inte kan rekommendera dom, men jag vill inte smutskasta dom offentligt heller. Sådana saker sprider sig ändå. Det är synd för det är riktigt bra killar och dom jobbar grymt bra när dom väl är på plats, men lögner och att skita i att dyka upp är en egenskap som jag inte kan med! Jag skruvade ihop och monterade badrumsmöblerna på torsdag kväll. På fredagen var strömmen och vattnet inkopplat på övervåningen samt en ny elcentral i källaren.

Vattencentralen


Nästa bakslag var på onsdagen när Berra som skötte tapetseringen spelade hockeymatch. Han spelar med VHC och under matchen fick han en puck i ansiktet så han fick åka till NÄL. Käkbenet var av på ett par ställen, men tänder och ögon klarade sig som tur var. Att fortsätta tapetsera funkade ju naturligtvis inte. Min chef ringde då SANDÅ måleri och dom kunde skicka ut två gubbar redan morgonen därpå för att färdigställa tapetseringen av två fondväggar och hallen uppe. Dom var inte bara snabba, dom var jävligt trevliga också! Jag kan absolut rekommendera SANDÅ måleri i Trollhättan om ni skall ha hjälp med tapeter och målning!


Eftersom vi inte fått iväg containern som står utanför trappen så blev det lite panik med det också, men Christer kom med sin grävare och flyttade containern några meter åt sidan så att vi kunde komma förbi med möbler och annat.

På fredag eftermiddag körde jag barnen till Hällevadsholm till deras farfar Leif och låtsasfarmor Ingalill som hade erbjudit sig att passa ungarna ända tills på söndag! Detta gjorde ju så att hela flytten och allt runt omkring blev mycket enklare helt plötsligt! När jag kom tillbaks till Vänersborg började vi städa ur hela övervåningen... skräp, virke, verktyg, damm, skyddspapper etc etc...
Klockan 02 var vi klara, och helt slutkörda. Sedan sov vi riktigt gött ända till klockan var runt 10 dagen därpå! Första gången på flera år som vi kunnat sova så länge båda två samtidigt!

Timo hade redan bokat in sig som flyttkarl denna lördag, utan att vi ens frågat honom! Först började vi med att köra till Återvinningen med massa överblivet virke och massa annat skräp från renoveringen, sedan började vi köra en del av de större sakerna. Frampå eftermiddagen dök Chris och Linda upp och började hjälpa till dom också! De körde med sin bil också så hela flytten gick helt plötsligt mycket snabbare!

Sent på lördag kväll körde vi sista lasset från lägenheten, men då var jag helt slut så vi bar in en det som stod på släpet till garaget och resten fick vara kvar i bilen tills dagen därpå. Ett mycket stort TACK till Leif, Ingalill, Timo, Chris och Linda som gjorde flytten möjlig att genomföra under lördagen! Det blir en fetingmiddag med skarpa tillbehör till er här någon kväll!

På söndag kom städkillen till lägenheten och gjorde flyttstädningen. Gött att slippa den! Vi tömde ur garaget och allt skräp vi kastat under flytten, det står kvar på släpet nu och skall köras till Återvinningen.


Så nu är det bara bottenvåningen, trapphuset, källaren och trädgården kvar då... antagligen fortsätter vi blogga också.