onsdag 9 februari 2011

Tv-rum

Nu drar vi igång med lite renovering på undervåningen så att vi kan få ett normalt TV-rum istället för det provisoriska som vi har nu. Så vi börjar renovera rummet längst in, det som skall bli ett TV-rum.

Jag började med att montera ner alla kablar som är dragna överallt, plocka ur alla spik, skruv, häftstift och popnitar(!!!) som finns i överflöd på väggarna i hela huset. Jag grundmålade väggarna för att limmet skall ha någon grund att fastna på, det sitter någon slags porös board på väggarna som suger åt sig litervis med lim annars, och det är nästan omöjligt att få tapeterna till att fästa. Golv- och taklister fick sig en grundmålning också. Jag fortsatte sedan med att stryka ett lager med takfärg också.

Fönsterbågen skrapad.
Fönstren behöver sig en rejäl genomgång så jag plockade ner det ena och tog in det i rummet för att få en bättre arbetsställning, sedan skrapade jag insidan nästan trären, slipade och grundmålade. Utsidan av alla fönster får vi ta när det är varmare ute. Fönsterkarmen fick sig en likadan behandling, förutom att jag inte har grundmålat det än, det skall spacklas och fixas först.

En bra början på karmen i alla fall.
Renoverings-opera; Carmen (förlåt)

Sofia stack iväg och fixade tapeter, det blir svarta och gråa tapeter. Det kommer att bli riktigt bra detta! Skönt med ett ganska dämpat rum så man kan vara slacker och se på TV även i dagsljus.




Eventuellt får man väl fixa till radiatorerna också?