lördag 8 januari 2011

8 januari

Idag har snickaren lagt in golvvärmen och sedan flytspacklat badrumsgolvet. Han flytspacklade även en del av golvet i Izabelles rum som var väldigt ojämnt eftersom det är golv från två olika rum.

Jag spacklade omgång nummer två i Alexanders rum och byggde klart väggen i mitt och Sofias rum.






fredag 7 januari 2011

7 januari

Idag gjorde vi en flytt av motorcykeln i garaget så att släpet kan få stå där inne. Det har varit lite jobbigt att skotta av snö från det varje gång det skall användas, och så står ju släpet i vägen ute på infarten. Men det problemet är ju löst nu.

Sedan tog jag släpet och åkte till Byggcenter och handlade långa gipsskivor. För att få in dom i huset och till övervåningen så skulle jag behöva gå genom källaren, upp i den smala trappan, sedan i ytterligare en trappa... nej så blev det inte! Jag tog istället och ägnade någon timme åt att skotta en väg från garaget till huvudentrén som inte varit framkomlig sedan första snön föll. Sedan bar jag upp fem av dom tio nyinköpta skivorna och satte igång att klä nya väggen i mitt och Sofias sovrum.

Under tiden jag skottade och bar skivor så hade snickaren kommit också, och han satte igång direkt med att lägga spångolv och sedan primer på det. Lite fogning i kanter och sedan var han klar för idag.

Imorgon bitti skall jag fortsätta med att gipsa och spackla. Men det är då det.


Här skall pruttet åka ner sen!


Första veckan 2011

Efter alla helger och allt vad det innebär så tog vi fart igen. Vi fick ett erbjudande att min farsa kunde komma och hjälpa till under en heldag, samtidigt som hans fästmö Ingalill var barnvakt. Precis när vi skulle åka upp till huset så ringde Timo och frågade om han kunde komma och hjälpa till lite. Om han kan!?! Rastlösa vänner är det bästa man kan ha när man renoverar hus! :)

Farsan satte upp målarremsor och spacklade hela Alexanders rum. Sedan hjälptes vi åt att få upp sista lilla remsan med gips i taket i samma rum. Sedan spacklade farsan klart det också.

Farsan med spackel. Hörselskydden fick han i julklapp av mig... för ca 25 år sen.

Sofia städade först undan en hel del skräp och verktyg som låg lite överallt. Sedan pusslade hon ihop uppbrutna golvbrädor på badrumsgolvet. Dom skall läggas tillbaks så att det blir ett extra stöd, det skulle kanske inte behövas egentligen men dom finns ju kvar så det skadar inte med ett extra lager. Hon målade garderobsdörrarna till Izabelles garderob och fortsatte sedan med att sätta upp lite reparationstapet i vårt sovrum.

Timo kittade fönstren i balkongdörren i mitt och Sofias sovrum. Den dörren skall bytas ut senare men den kan ju vara tät och bra fram tills dess ändå. Sedan fixade Timo med ytterhörnlister för gipsväggarna.

Hej Bullen.

Jag satte upp det sista gipset i Izabelles rum, sedan spacklade jag lite tak och en del på väggarna i samma rum. Jag passade på att bära ner sopsäckar med skräp till källaren, det får bli ett par turer till återvinningen någon dag. Egentligen skulle jag åka till Byggmax för att handla gips till badrummets ytterväggar, för Byggmax var enda stället som var öppet igår. Vi behöver långa skivor (2700 mm) eftersom det är 2,60 m i takhöjd, och dom skall vara 900 mm breda... så långa hade dom, men med fel bredd! Så det blev inga gipsskivor igår. Men kanske jag kan hinna köpa det på Byggcenter idag istället.

Efter ca 6 timmars arbete lade vi ner för dagen eftersom spackel måste torka etc, men jag tycker att vi hann med otroligt mycket under dagen. Ingalill hade fixat med maten hemma hos oss och det var farsans hemlagade köttbullar med potatis och hemgjord lingonsylt! Oj oj oj.

Ingalill var dagens stabschef och passade barnen och fixade mat!

Idag (fredag) är det tänkt att snickaren skall börja jobba med badrummet! Det skall bli riktigt kul!
Hoppas vi kan hinna med en hel del saker i helgen också. Taken i alla rum skall målas och sedan är det snart dags för tapetsering och att lägga golv i alla rum. Någon som skall till IKEA i helgen och har plats för ca 25 pkt golv i bilen? Eller någon som känner för att köra min bil med släp och handla? Skall du ändå handla på IKEA och vill åka gratis så passa på nu ;)


Vatten och avlopp i badrummet.

Dörren till badrummet har kommit på plats.

Även på insidan av badrummet sitter det en dörr... så att man kan komma ut också.