torsdag 25 november 2010

23 november

Min bror Thomas var ledig från skolan och jag tog ledigt från jobbet, så jag åkte till Upphärad i snöstormen och hämtade honom så han var med och snickrade hela dagen. Vi fortsatte att sätta klart all glespanel i Alexanders rum, även fast vi bestämt att sätta upp gipsskivor i taket. Nu är det glespanel med cc30 istället för cc45, men det får ju gå. Vi sätter gipset tvärs över panelen så det blir nog gött ändå. Taket var jävligt ojämnt med märkte vi. Åt alla håll.

Thomas inspekterar sitt arbete.

Gips på glespanel. Tyvärr kan vi inte göra mer före elen är dragen till taklampan.
Sedan grovspacklade vi väggarna i samma rum. Det var minst lika ojämnt som taket. Men det är ju ett gammalt hus och jag tänker inte rätta upp allt för då går det nog en hel renoveringsbudget bara till kilar och klossar, och minst ett par år extra i arbete.

Efter det åkte vi och käkade mat på MAX, och när vi ändå var på Överby så stack vi in på COOP och handlade reparationstapeter och lim. Sedan satte vi upp det på ena väggen i Izabelles rum, å jävlar vilken skillnad det blev, och så lätt det var! Jag skall aldrig mer spackla väggar! Reparationstapet is the shit som man säger!

Izabelles ena vägg, fixad med reparationstapet!
Jag ringde rörmokaren/elektrikern för att få igång arbetet med just rör och el, så nästa vecka drar dom igång med det. Hoppas det går snabbt för nu står vi nästan stilla tills det är klart. Naturligtvis finns det massvis med småsaker att fixa men det känns bra att ha allt stort och viktigt klart först.

söndag 21 november 2010

21 november

Idag var vi i huset i massa timmar, men ändå tycker jag inte att vi fick gjort speciellt mycket. Jag reglade klart ena väggen i Alexanders rum och satte sedan upp lite glespanel i taket i samma rum. Sofia stod på en stege och såg snygg ut ;) och så rev hon ner tapeter i vårt blivande sovrum. Multitasking.

Vi funderade på att sätta upp Tak-Ess i Alexanders rum, det är därför vi sätter glespanel där nu... men under tiden så började jag fundera på om man inte skulle ta gipsskivor istället? Så jobbigt är det ju inte att spackla och måla ett innertak? Priset skiljer ju en del om man jämför Tak-Ess mot gipsskivor, med fördel för det senare. Å andra sidan så går det säkert mycket snabbare med ett prefabricerat innertak. Gipsskivor kostar mindre än hälften per m2 i jämförelse, men sedan tillkommer ju spackel och färg. Någon som har erfarenhet av Tak-Ess eller andra liknande produkter?

Glespanel, gips och Alexander bland annat.
Alexander hjälpte mig för det mesta genom att klättra på stegen, sprida ut verktygen på golvet på hela övervåningen, såga på det mesta (eller "gnida med sågen" som han föredrar att kalla det), sno min tumstock och min kniv etc. Izabelle tittade på film på undervåningen.

Herre på täppan.
Vi fick besök av min far och Ingalill som hade med sig lite fikabröd, så det blev en trevlig paus med vetebröd och kaffe. Sedan åkte Sofia med Izabelle till gympan så jag och Alexander var kvar och snickrade lite mer glespanel. När gympan var slut blev Alexander hämtad och jag fortsatte själv en stund till. Precis när jag skulle sluta för dagen så fick jag besök av Mojje också.