lördag 19 mars 2011

Vår gamla elpanna fick dåndimpen!

Vi har fått höra att ni saknar våra inlägg och det gillar vi ju förstås! Inte vill vi göra våra läsare besvikna så här kommer den efterlängtade uppdateringen. Ni undrar ju säkert, har de slutat renovera? Påbörjat något hemligt projekt? ”Fastnat” och blivit ett fall för Arga Snickaren?

Nix pix, här händer det allt grejer, om än inte i den rasande fart det var förut.

Jag, Sofia, har tagit på mig rollen som ansvarig över diverse fix och pill och har målat och tapetserat Izabelles garderob invändigt. Även den gamla köksdörren i tv-rummet har fått sig ett par lager färg till. Svart blev det, för att få dörren att ”försvinna” in i bakgrunden lite, och det blev rätt bra om jag får säga det själv. Däremot lyckas jag inte ta någon bra bild på den så ni får hålla till godo med denna dunkla variant. Ni kan ju jämföra med tidigare inlägg :)


Jag har även börjat fixa med trappan. Där ska jag ta av den gamla vidriga linoleummattan från alla stegen och slipa och lacka så att det blir den vackra trätrappa det en gång var. I skrivande stund har jag ”bara” sisådär 14 trappsteg kvar att fixa…

Som om inte det räckte, så har jag som projekt att måla om köket nu under helgen. Vi skulle ju inte göra något åt det förrän längre fram, då hela köket skall renoveras, men jag fick panik på allt det bruna och drog till affären och köpte en hink med vit färg.

Ärligt talat, hur tänker man när man gör ett kök i BARA brunt!? Taket, golvet, köksluckorna, bänkskivan, kaklet, fodren runt fönstren, dörren. ALLT var brunt! I olika nyanser också förstås. Köket ligger i norrläge dessutom, vilket gjort det till det mörkaste, tristaste rummet i hela huset. Köket, som jag tycker är det viktigaste rummet i hela huset! För mig är det husets hjärta, knutpunkten. Det rummet får inte försvinna i en orgie i bruna nyanser.



Efter andra strykningen - vilken stor skillnad det blev!

Första lagret målades igår och andra ikväll. Troligtvis krävs det en tredje omgång med färg, för jag var dum och sket i att tvätta av väggarna innan jag målade, så de gamla fett-fläckarna blödde igenom den vita färgen. I alla fall så blev det genast mycket ljusare och bättre i köket som ni kan se.

Micke han har haft att stå i han också. För ett par veckor sedan började temperaturen sjunka oroväckande i huset och det visade sig att vår gamla elpanna fått dåndimpen och lagt av. Micke gjorde några tappra återupplivningsförsök, men den var stendöd. Jag och barnen rymde upp till min pappa för att få lite värme över helgen och Micke begravde sig i arbete.

Inomhus hade vi +9 grader när vi kom hem på söndag kväll... Tur att man har samlat på sig massa fleece-filtar och värmeljus! Vi har även ett el-element som vi drog på i tv-rummet, samt två värmefläktar som gick i sovrummet. Hela familjen inkl. katten knödde ihop sig i vår säng den natten. Trångt som fan, men i alla fall varmt! Vi är otroligt tacksamma över att detta hände när det var lite mildare väder och inte någon månad tidigare! Sen fick vi en jättemysig helg på kusten pga detta så jag kan inte tycka att det var helt bedrövligt ändå :)

Bergvärme var också en sak vi hade med i planeringen för vårt hus, fast lite längre fram, men nu var det ju inget att snacka om, så på måndagen beställdes en ny bergvärmepanna som var på plats på onsdagen och drevs då som vanlig elpanna. Temperaturen gick långsamt upp igen - underbart! På helgen borrade Micke och Braxen och i veckan som var så var Sture, en kille från firman, och grävde och fixade med kollektorn/erna (?)


Braxen tar en välförtjänt vätskepaus.