tisdag 3 maj 2016

3,5 år sedan...

Ja, så länge sedan var det som jag uppdaterade denna blog! Och visst har det hänt en hel del på den tiden, fast kanske inte så mycket med just huset. Jag hade planerat att ta ett avbrott i allt vad renovering och fix heter ett tag, men att det taget skulle vara så länge var kanske inte planerat.

Sambon som flyttade in då fick flytta ut efter ett tag och har sedan bytts ut mot en fru!

En ny trappa med tillhörande altan byggdes sommaren 2013, med professionell hjälp av snickarna Martin och Anders (nej, varken Timell eller Arga Snickaren var det) och det blev ju helt klart bättre än den gamla fula ståltrappan.... utöver det så har det bara varit lite småfix som att laga lite fel och småsaker som uppstår i hus.

Behold!! Den fulaste trappjäveln i universum!




Alexander fick en proffskurs i hur man drar skruv.








Så efter detta altanbygge har det inte hänt mycket alls....



Men nu jävlar! De senaste veckorna har min fru Sujo fått en massa energi och lust att skapa, snickra, måla och greja, så hon gav sig i kast med att fortsätta renoveringen av hallen på ovanvåningen. Renoveringen av den hallen har stått still i många år nu, och jag har väl blivit lite hemmablind så jag har inte ens tänkt på det speciellt mycket.

Sujo satte golvlister, fixade med dörrkarmar och har sedan spacklat, slipat och tapetserat klart allt. Dörrarna fick sig lite färg och det blev ju en jävla skillnad! Som ett nytt rum! Jag blev lite inblandad i det hela nu också, för vi bestämde att det skulle vara sådana där hörnklossar som taklisterna sitter mot i hörnen, men det var stängt i de flesta affärer så vi tillverkade egna (ute på den bästa altanen!). Alexander hjälpte till att måla klossarna också. Nu skall vi bara montera upp klossar och lister, sedan skall hallen vara helt klar! :)

Bilder och annat på detta kommer senare... kanske tidigare än 2019.