fredag 20 juli 2012

Nya friska tag!

Efter skilsmässa så har jag ensam tagit över huset och med det så klart all kvarstående renovering. Det har stått i stort sett helt stiltje på renoveringsfronten hela vintern och våren, och nu i sommar har inte heller många saker blivit fixade, endast lite småfix och underhåll. Men lite saker har börjat hända så det är väl dags att skrämma liv i den här bloggen igen.

Trappan upp till övervåningen har jag börjat ta tag i igen, det är ett helvetes jobb att göra rent efter linoleummattan som ligger där. Jag är inte helt säker på att det är linoleum men jag antar det och det är inte så noga så den får helt enkelt vara en linoleummatta vare sig den vill eller inte. Jag hatar den i vilket fall så det kan den gött ha, den jäveln.

Jag har bänt och dragit loss mattan med kniv och handkraft, sedan blir det kvar ett lager med hårt sittande lim- och mattrester. Detta sitter så in i helvete hårt! Då testade jag med gasolbrännare och det funkar riktigt bra, men det tar tid, det brinner, ryker och luktar ganska mycket. Det lär nog inte vara gjort för att inhalera heller. Jag fick ett tips av Byggare-Marko att det finns bra maskiner att hyra som verkar vara gjorda för att fixa sådant här. Jag lär ju testa det för även fast fem steg är gjorda så är det ju 11 stycken kvar. Känns som mina lungor (och humör) skulle gilla en annan metod.

Sedan skall trappan slipas och lackas. Tur att jag fyllde år igår så jag kunde få en ny fin liten slipmaskin av mig själv i present! Det var ytterst snällt av mig.