onsdag 3 november 2010

Nu tar det form!

Trots att det är "mitt i veckan" så har vi fått gjort lite ändå. Igår drog vi till huset för att sätta gips på väggarna i Izabelles rum. Sen kom Mojje förbi och hjälpte Micke att regla upp väggarna till badrummet.

Idag fortsatte vi greja lite. Det blev inte mycket gjort för min del, för barnen var inte skitnöjda med att vara i huset idag, men jag hann bända bort det de förra ägarna byggt för rören inne på "lilltoan" så att rörmokaren kan ta bort dem. På den pyttelilla ytan, 1,10x1,10, har de klämt in rör i tre av fyra hörn! Ska bli skönt att få bort dem, speciellt när det kommer till tapetsering sen!

Jag mätte också upp hur mycket golvlist vi behöver på övervåningen. 45 meter!

Rörmokaren var hos oss och gick igenom vad som skulle göras och hur tillsammans med Micke. Själv blev jag tvingad att titta på Arthur och Maltazard. Det visade sig i alla fall att det inte var så mycket mer vi behövde ta upp av golvet uppe och vi hittade lite alternativa lösningar på några problem. Det skall nog bli bra när det blir klart! Skönt att han äntligen verkar kunna sätta igång!

Timo kom för att fixa klart med glasblocken vid ytterdörren och han hjälpte även Micke att sätta lite skivor på badrums"väggen".Äntligen börjar badrummet och Alexanders rum ta den form de slutligen skall ha! Lill-Erik och Thomas och Lollo var också förbi och gluttade lite.

Här följer en liten bildkavalkad på veckans framsteg;




Mojje kom förbi och killarna hade lite taktiksnack runt sågen.


Micke berättar för Mojje hur man bygger badrumsväggar


Och det gick rätt bra...




Herr Nilsson övervakar arbetet









tisdag 2 november 2010



Här skall det bli ett badrum! De första reglarna är uppe och några till skall upp nu i eftermiddag.

Vi har sågat upp golvet för att rörmokaren skall kunna drar rör. Jättebra tänkte vi, tills vi kom på att det inte gick att dra rören så... Så nu har vi fått planera om vårt badrum igen och får såga lite till. Och kanske köpa lite nya golvplank... *ehm*

Annars har vi varit och slängt massa skit på tippen, handlat tapeter för löjligt mycket pengar och äntligen hämtat hem våran badrumsmöbel.