tisdag 20 december 2011

Vi håller så klart vad vi lovar, vi hinner färdigt innan jul. Igår närmare bestämt. Här kommer lite bilder.

Spackel är gött.

Före elementfärg, men efter spackel, slipning och målning av fönstren.
Efter elementfärg.
Dom gråa tapeterna höll på att driva oss (mest Sofia eftersom hon var den som tapetserade) helt från vettet. Hur hon än gjorde så blev det riktigt stora och fula bubblor på våderna ca 30 sekunder efter att dom var uppsatta. Helt sjukt. Olika lim testades men det var inte tillräcklig skillnad för att kunna skylla på limmet. Det var väl helt enkelt tapethelvetet som inte ville vara tapet?

Efter tapetsering... jodå.
Efter en natt så slätade tapeterna ut sig ganska bra, så vi får väl acceptera lite små bubblor ett tag, tills vi orkar tapetsera om igen... Fondtapeten (bilden ovan) gick ju klart mycket bättre! Jag är mycket imponerad av Sofias uthållighet och envishet med dom där skittapeterna som bubblade sig. Jag hade nog fått ett bryt, slagit sönder något och ringt efter någon arg snickare eller nåt.


Jag köpte för övrigt vad som kan vara den sämsta elementfärgen som finns. Två sprayburkar till ett element! Dagen efter köpte jag en annan sort och då räckte det med en burk till ett element som till målad yta är kanske 2 gånger så stort. Vi slänger upp lite fler bilder när vi fått in lite möbler i rummet.