söndag 19 juni 2011

"Kanske vi kan uppdatera oftare" haha ja så skrev jag i förra inlägget....för två månader sedan :)

Nu har vi mestadels njutit av fint väder och massa jobb och annat, så husrenoveringen har stått ganska still i perioder. Lilla toaletten är nästan klar nu, det som fattas är att få dit lampan på ett snyggt sätt, samt koppla vatten till toalettstolen och handfatet. Taklisterna skall sättas upp också.


Hallen och trapphuset är grundat med ett lager färg på väggar, och taken med taklister är färdigmålade. Magnus och Ulrika kom och hjälpte till med detta en helg, och det blev varvat med en del whisky och öl. Men många rödögda timmar senare hade vi fått en mycket finare hall än innan, även fast det är inte är klart på långa vägar.




















Avloppet i källaren var i mycket sämre skick än vad jag trodde när jag hittade hålet i röret... jag har sedan dess rensat och skrapat ur en hel del makadam och annat ur rören, och jag kan lova att det finns mycket trevligare saker att ägna sig åt. Jag har allt som behövs för att lägga nya rör nu, förutom just kunskapen att göra det. Men massa andra människor har ju kunskapen att göra det så jag borde ju också kunna lära mig?

Sofia har börjat röja och botanisera i trädgården också! Bland annat har hon börjat täcka av berget lite så vi får en fin bergsida utan massa grästuvor och annan skit.

Jag tog en dag och fällde ner resten av det gamla fula staketet, ett sånt fult halvmeterhögt med järnstolpar och nät, och hälften av det satt redan löst och vingligt så det var verkligen fult! Det kommer nog att bli ett vitt trästaket istället, och kanske muren blir målad vit också.