söndag 17 april 2011

April typ.

Den lilla toaletten på bottenvåningen börjar nu lite sakta ta form, vi har tröttnat på att vänta på rörmokaren så vi löser det på annat sätt, så han behöver inte bry sig om att fixa klart vad vi sade från början.



 Taket är sänkt och väggarna är klädda med OSB och gips, Sofia har tapetserat och målat lister och foder som skall sättas dit efter att vi lagt in golvmattan, kanske idag?


Avloppet i källaren har havererat också, så det har tagit mycket tid och energi. Jag fick hjälp av min bror som bilade upp källargolvet. Vi hittade snabbt läckan, det var ett hål på ca 15x10 cm där vatten från köksavloppet rann ut och drog med makadam in i rören igen. Då blev det stopp längre ner i rören och bajs och annat äckel kunde inte komma ut så det flöt in i källaren istället....inte så mysigt.  Men nu skall jag ta bort alla rören och sätta dit nya fina plaströr istället, inte precis vad vi tänkt lägga pengar och energi på just nu men det måste ju fixas.


En mycket lång polare som dessutom är målare har lovat att komma och hjälpa till med entrén, hallen/trapphuset så det blir ett skojigt projekt att bita tag i. Får man professionell hjälp så går det ju lite snabbare och blir nog antagligen bättre än om vi hade gjort det helt själva. Man får säkert lära sig en del nyttiga knep också. Mer om det när vi drar igång detta den 14 maj.

Förhoppningsvis så kanske vi kan uppdatera bloggen lite oftare också...