torsdag 20 januari 2011

17 -20 Januari - tapeter, gips & anti-vvs

Denna vecka har vi fått stor hjälp med tapetsering av ingen mindre än tapet- och hockeyproffset Berra, även kallad Mattias. Han har också spacklat och målat en del. Nästa vecka kör han vidare tills det är klart! Grymt gött! Jag hatar verkligen att tapetsera så detta är riktigt skönt att få hjälp med!

Berra!

Jag har satt sista gipset i sovrummen och hallväggen, så nu är det bara taket i hallen kvar som skall sänkas med glespanel och sedan kläs med gips. Sedan skall det nog vara helt klart med gips på övervåningen i alla fall.

Så otroligt händig som jag är så lagade jag termostaten i Alexanders rum också... Jag har bett rörmokaren om detta men inget har hänt, det tog mig 2 min att fixa och då är jag inte rörmokare. Jag vet en VVS/EL-firma som jag tyvärr inte kommer att kunna rekommendera om folk frågar mig. Imorgon pluggar jag rör och tar bort ett element själv om dom inte dyker upp, för vi måste få bort några rör som sticker upp ur golvet uppe, annars kan vi inte lägga golv i hallen... segt att saker drar ut på tiden på grund av andra.

En del av Izabelles rum, med tapet på.

onsdag 19 januari 2011

16-19 januari - Hög puls nu!

Även om jag i grunden verkar (och är!) positiv så måste jag erkänna att jag stundtals haft hjärtat i halsgropen och funderat på om vi kommer att hinna klart så att huset är beboeligt till den 29 januari. Om en och en halv vecka! Det är fortfarande dammigt som fan överallt, grejer överallt, rör skall dras, kapas och täckas över. Det saknas lite golv på en plätt och färg flagnar fortfarande på dörrkarmar och foder. Har jag sagt att alla dörrarna borde målas också? Trappan och trapphuset ser helt bedrövligt ut och hallen nere är så ful så jag skäms när jag kommer in där. Tiden rinner iväg i rasande fart och pulsen är liite högre än normalt.

Men det måste inte vara perfekt när vi flyttar in och det har vi heller inte räknat med. Tvärtom, det kommer att ta ett bra tag innan allt är klart och ser ut som vi vill, men vi är väldigt nöjda med allt vi har hunnit med under de knappt fyra månader vi ägt huset. I perioder har det gått väldigt bra och fort, och under andra perioder har det hänt ingenting. Under jul och nyår hände ju just ingenting. Inget som direkt fick renoveringen framåt i alla fall och ja, då började den där pulshöjningen ta fart.

Men nu, nu jäklar börjar det hända grejer. Äntligen börjar övervåningen ta den form och de färger vi vill att den skall ha!

Här är vad som hänt bara på några dagar:

Golven är lagda i barnens rum.
Taklister har blivit uppsatta och målade i sovrummen.
Taken i barnens rum har blivit målade.
Izabelles rum har blivit tapetserat sånär som på ett par våder.
Vårt sovrum har fått renoveringstapet där det behövs.
Hallen har fått renoveringstapet där det behövs.
Badrummet är nästan färdig-kaklat.
Tapeter beställda till Alex rum - kommer i slutet på veckan.




Här är en liten sneak-peak på vårt badrum.
Framför bården kommer toalettstolen att stå.



Det som återstår är då att:
Tapetsera Alex rum, vårt sovrum samt hallen
Lägga golv i sovrum och hall
Sätta nytt innertak i hallen
Måla tak i vårt sovrum samt hall.
Montera badrumsmöbler.
STÄDA!

Sen ligger det på vvs-/el-killen att fixa klart med elen och rören så att vi kan sätta på el och vatten på övervåningen. Och typ kunna gå på toa och så när vi flyttat in :)

Ja, och så måste vi packa här i lägenheten också.


Vi ska flytta in om nio dagar...

söndag 16 januari 2011

8 - 16 januari

Under veckan som gått har det inte blivit så värst mycket gjort av mig och Sofia. Lite smått har vi hunnit med men inte så mycket som vi borde, det blir ont om effektiv tid utan barnvakter. Men Sofia har varit upp några vändor och städat undan en hel del, dammsugit, slipat och även hållit på och packat en hel del i lägenheten. Jag har skottat snö så att vi kan ta oss in genom huvudentrén vid flyttningen, saltat uppfarten och kört och hämtat/köpt material.

Däremot har snickaren Anders varit där flera gånger och fixat med badrummet. Vi skulle mötas vid huset en eftermiddag men jag blev lite sen, kanske 30 min senare än vi sagt... under tiden gipsade han klart taket i badrummet, satte dit ventilationsröret som skall kopplas till fläkten, satte dörren på plats igen och spacklade taket! Så jävla snabb människa!

Denna helgen är jag på kurs igen och då ställde min farsa upp med att sätta lister! Och min kusin Anders samt min kompis Anders var med också. Alltså, varför heter alla Anders?

Taklist
 Dom satte upp taklister i alla rum där vi gjort nya väggar och/eller tak. Dom målade taket i badrummet en vända också. Sedan fortsatte dom med att lägga golv! Jag vet inte om det kanske var en av Andersarna som gjorde det eller om dom hjälptes åt allihop, men det blev gjort i.a.f. Så nu är golvet lagt i båda ungarnas rum. Vi är grymt tacksamma för hjälpen denna dag!!!

Nylagt golv i Alexanders rum.

På lördag kväll stack jag en sväng till huset för att fixa med lite slipning. Jag slipade väggar och tak i Alexanders rum, sedan satte jag glespanel i taket ovanför hans lilla "hall". Sedan gav jag taket i badrummet en andra strykning. Jag fortsatte med att sätta upp en gipsskiva på badrummets yttervägg. Avslutningsvis bar jag upp lite mera golv från källaren.

På söndagen stack Timo bort och målade taken! Helt grymt med all denna hjälp! 


Kakel till väggarna i badrummet

Tak i badrummet med gips och spackel.