lördag 9 oktober 2010

8 oktober

Igår hände inte så mycket som det var tänkt i huset. Flera timmar gick till planering av bil och släp... Vi har köpt ett släp, men vi har inget att dra det med, så min tanke var att köpa en billig bil med drag för att ha under renoveringen och sedan sälja den. Men igår bestämde vi att vi monterar dragkrok på min bil istället och regbesiktigar den. Då har vi kvar bil med krok och kan behålla släpet också, och som husägare känns det vettigt att ha ett släp. Så jag kollade upp vad det kostar och beställde krok, kabelsats och montering på en verkstad, sedan fick jag tag på besiktningstid för både bil, släp och dragkrok på samma gång, det är ju smidigt!

Jag röjde undan massa tegel som låg i Alexanders rum, sedan bilade jag bort småsaker som var kvar. Det enda som är kvar att bila ner nu är hålet där Izabelles dörr skall sitta.

Sture kikade in på en kopp kaffe också. 


Senare på eftermiddagen var Sofia i huset och städade undan lite till som jag hann stöka ner efter att jag hade städat :)

torsdag 7 oktober 2010

7 oktober

Jag beställde ett lass med reglar, gipsskivor, spånskivor, asfaboard, skruvar, spik, isolering från XL Bygg i förrgår och det skulle levereras idag, så vid 10-tiden dök lastbilen upp utanför huset. Gött att kunna ta lite ledigt från jobbet så att jag kan vara med vid leveranser och att hinna greja lite mer effektivt. Medans jag väntade så tätade jag glasblocken bredvid ytterdörren, det är ganska stora fogar så jag har liksom preparerat dom så att det inte går i så mycket av det svindyra foget som vi skall ha ytterst. Fast det jobbet har jag lejt bort till en glasmästarlärling, som numera är vår privata kungliga hovleverantör av glasmästeritjänster. Fast det vet han kanske inte än.

Hallå där uppe, här kommer ett lass med gött!


Vi lastade upp allt på balkongen och jag fick såga av staketet för att vi skulle kunna få plats med allt. Men det gör inget för det skall ju ändå bli ett nytt där sen. Efter detta fick jag åka till Överby och handla presenningar för det var lite småregn på gång... När jag köpt presenningarna så sprack det upp och solen lyste resten av dagen. Jag passade på att bunkra upp kylen med lite energi också.

Sedan mekade jag med kontakten till den nyinköpta släpkärran så att lamporna lyser som dom skall. Jag hoppas kunna besiktiga den i början på nästa vecka så sedan kan vi köra iväg massa skit till Återvinningen.
Kontakt nummer 5 kopplas ihop med kontakt nummer 7, då funkar det sen! Tack till Smen för tipset!

Sedan gick jag loss med bilmaskinen på toalettväggen och resterande vägg till Alexanders rum. Jag blev modigare och modigare och bilade bort väggen i toaletten tills handfatet lossnade. Det får hänga i paketband tills vidare, eftersom det fortfarande är inkopplat :)



Jag skall ringa rörmokaren imorgon och se om han kan koppla bort rören så att jag kan bli klar med rivningen. Det som är kvar är väl bara resten av den gula träväggen (det är ett element på andra sidan som måste kopplas ur) och sedan att såga ett hål i betongväggen för Izabelles dörr. Sen efter det skall det nog vara dags att börja bygga upp badrummet!

onsdag 6 oktober 2010

Ett helt vanligt jävla badkar!

Vi, eller jag - Sofia, har bestämt att det skall vara ett badkar i det nya badrummet. Barnen tycker bäst om att bada och skyr duschen med fäkt och skrik, och jag kan tycka att det är riktigt skönt att sjunka ner i ett varmt bad ibland. Det blir inte så ofta, men jag vill kunna ha möjligheten när lusten faller på.

Och vi vill ha ett helt vanligt badkar. Ett helt vanligt, basic, fyrkantigt, vitt, icke-bubblande jävla badkar. Dock är ett sådant inte helt lätt att finna. Finns de så är de löjligt dyra, eftersom man måste köpa till sidorna separat. Ok, löjligt dyra var väl kanske att ta i, men onödigt dyra kan jag tycka, eftersom de totalt saknar finesser. Jag har letat runt bland massa olika tillverkare och webshoppar, och bara hittat två modeller som var av intresse, en från Gustavsberg och en från Ifö. Och tänkt att, jaja, vi får väl ta nån av dem då, eftersom det inte finns så mycket annat att välja på.

Men efter ett litet snack nu i kväll så tänkte vi om och vände våra ögon mot Blocket istället. Anledningen till att de badkar vi är ute efter knappt finns på marknaden nu för tiden är att "alla andra" vill ha de där bubblande hörn-varianterna och då slänger ut sina gamla - och nya(!) badkar på Blocket för en billig penning.

Återanvändning är bra, både för naturen och plånboken!

måndag 4 oktober 2010

Dags att röja upp!

Idag begav jag mig upp till huset för ett par timmars grejande. Det var dags att röja upp efter helgens härjningar - bara för att få börja om sen igen efter nästa omgång :) Det är nämligen lite mer vägg som skall rivas ner, innan vi kan börja bygga upp igen. Förmodligen är det en yrkesskada jag har från alla mina år på restaurang, (fast en bra sådan!) att man alltid städar undan efter sig innan man påbörjar nästa moment. Det blir så mycket lättare att arbeta när det inte är stökigt, och eftersom jag inte kan bidra till renoveringen med varken längd, styrka eller byggkunskaper så bidrar jag gärna med det.




Ikväll slängde jag ut allt tegel som vi bilade ner igår och sopade upp all annan skit som blev efter demoleringen av toalettväggen. Jämför bilden ovan med bilderna från gårdagens inlägg!
När det var klart skruvade jag ner den gamla hatthyllan och började riva tapeter. Där är det heller inte mycket kvar att göra, en halv vägg till att riva tapeter från bara.

Äntligen börjar jag faktiskt se en ände på rivandet på övervåningen! "Bara" några små vägg-snuttar kvar innan vi kan börja regla upp för de nya väggarna till badrummet och vårt sovrum.
Micke håller som bäst på att beställa virke, isolering och boards och sånt till reglar och väggar mm och i morgon går jag och beställer våra badrumsmöbler. :)









söndag 3 oktober 2010

Söndag 3 oktober

Idag har jag rivit ner det mesta av toaletten på övervåningen. Fyfan vad dom byggde rejält förr! Det känns i armarna nu efter allt brytande och bändande! Varför ha ett gymkort när man kan renovera hus istället!


Vi fick besök av svärmor och svärfar idag, som bjöd på bullar och svärmor erbjöd sig att hjälpa till med att måla element när det blir dags för det! Ett sådant erbjudande kan man inte tacka nej till! Och dom kunde också passa ungarna någon helg så vi kunde greja ostört! Två riktigt bra erbjudanden! Guld värt!

Sen kom Mojje en sväng också och snackade lite, han blev intervjuad av Alexander som bland annat undrade vart han kom ifrån och varför han hette Mojje...

Sen gav jag mig på tegelväggen mellan hallen och Alexanders rum, den skall bort för att ge plats åt ett badrum. Sofia testade bilmaskinen en liten stund men den väger ju en hel del så det blir lite för tungjobbat för henne. Men hon tar hand om andra uppgifter så det gör inget alls, och jag tycker dessutom att det är kul så mig gör det inget att jag får ta hand om rivandet :) Nu har hon testat i alla fall, och det var säkert lite kul va? :) Jag skall hyra byggstämp imorgon och staga upp taket medan vi river denna väggen och resten av toaletten, jag tror säkert inte att det är någon fara men det känns ändå bättre att vara på säkra sidan.

Bryggan kom förbi en sväng och hälsade på och gick husesyn. 


Sörj för god ventilation.


Vi behöver en bil med flak eller skåp alternativt liten lastbil, servicebuss, släpvagn gärna med kåpa, kapell eller grindar... det skall användas under renoveringen och flytten bara så det skall absolut inte vara något dyrt, max 10.000 kr! Hör ni någon som har något till salu så hör av er!