fredag 24 december 2010

4-22 december

Nu gick det lång tid igen utan att vi skrivit vad som hänt i huset.
Först blev vi ju lite sinkade för att elektrikern/rörmokaren inte kom på utsatt tid, sedan åkte jag till Stockholm på kurs i en vecka så egentligen känns det som att vi ligger två-tre veckor efter vår tidsplan. Men det är bara att kämpa på.

Jag drar lite grovt vad som finns kvar att göra på 5 veckor. Jag får säkert inte med precis allt men...

Badrummet tar form och vi är väl nästan helt bestämda på att ha matta istället för klinkers/kakel. Så nu väntar vi på att få avloppet på plats där så vi kan bygga golvet där. En dörr är köpt och skall hämtas i Skara nästa vecka, först då kan hela badrummets stomme stå klart.

I Alexanders rum har vi kvar halva taket och ett vägghörn som skall gipsas klart. Under ena fönstret skall jag försöka göra en mindre version av fönsterbrädan eftersom det inte finns någon där. Det var ju en köksbänk där förut. Izabelles rum är också hyfsat klart med dom grövsta sakerna. I Mitt och Sofias rum skall vi gipsa den nybyggda väggen, slipa och måla fönster innan det är klart för tapetsering.

I alla rum, inklusive hallen har vi golvläggningen kvar, och även slipning och målning av alla radiatorer.

Elektrikern har dragit alla flexislangar för elen och satt in dosor på dom flesta ställen där det skall vara kontakter och dyligt. Han skall ha beröm för att han lade tid på att hitta smidiga och alternativa lösningar på slangdragningar, så att vi slipper synliga kablar i så stor mån som möjligt. Jag borrade ett vertikalt 45 mm hål ner till en klädkammare där vi kommer att ha el- och vattencentral. Sedan är det hela undervåningen och källaren kvar att dra el och vatten i också, men det blir efter inflyttningen.


Vi måste få ut resterande av de gamla avloppsrören av gjutjärn, ett jävla slitgöra eftersom det är tungt, dammigt och trångt. Men det är inte mycket kvar nu.


Idag tar vi ledigt eftersom det är julafton, men imorgon blir det fullt ös igen! Jag har avsagt mig allt kringresande i jul- och nyårshelgerna för det finns att göra i huset istället :)


Övre delen av avloppsrören på lilltoan, bottenvåningen.
Lilltoan i sin fulla prakt.

Dosa och slangar i hall/badrum.

Taket i Alexanders rum. Nej, det är inte färdigt ;)

Lite gips och reparationstapet i Alexanders rum.

En del av blivande badrummet.