fredag 19 november 2010

14-19 november

Dom senaste dagarna har det hänt en del i huset men ingen av oss har haft direkt motivation att skriva här, och en del av det glömmer man av då. Gipsskivor är uppsatta på en del av Alexanders rum, lite mer reglar till badrummet är uppsatt, nu är det bara väggen där dörren skall sitta som är kvar att regla, men eftersom vi fortfarande inte kommit på vilken dörr vi skall använda så väntar vi med den väggen.
Väggen mellan Alexanders rum och badrummet.

Jag var uppe på vinden och kikade lite på expansionskärlet som skall tas bort. Jag hittade en del gamla grejer som är kvarlämnade... rakprylar, samlarbilder av rallybilar, fototidningar, Fib aktuellt och serietidningar från 70-talet samt en mycket gammal psalmbok. Och det finns mer... mycket av det är ren skit som åker till tippen, men några coola saker kan man ju spara. 

Sofia sköter ytbehandlingen just nu och har målat ytterligare ett lager färg på fönsterkarmar och bågar i Izabelles rum. Det är det rummet som är närmast att bli klart. Det som är kvar är att spackla, slipa spackel, tapetsera, lägga golv, måla tak, sätta lister och foder samt att dra om all el. Så det rummet är ju så gott som klart redan.... typ. Sofia har nog lite foton från Izabelles rum, och hon har kanske den stora vänligheten att lägga upp några sedan. Men nu sover hon.

Vi har varit på Bauhaus och bestämt vilket golv vi skall ha på övervåningen, det blir valnöt. Och i taket i Alexanders rum skall vi antagligen sätta upp Takess, spontade takskivor som man monterar på glespanel. Så slipper man spackla och hålla på. Så imorgon kopplar vi på släpet och sticker dit och handlar.

Valnöt

Idag (19 nov) kom ett lastbilslass från XL-bygg som vi beställde i förrgår. En del reglar, OSB-skivor, golvlister, glespanel och isolering. Det börjar bli trångt att få plats med allt där i rummen nu. Man vill ju ha lite plats att arbeta på också.

Min bror Thomas kom bort idag och hjälpte till att riva ett gammalt gjutjärnsrör, isolera, såga och snickra lite. Röret har jag med vilje sparat åt honom eftersom ett av hans stora intressen är att deformera, demolera och rasera saker. Ibland även oavsiktligt tyvärr :) Det går grymt mycket bättre och snabbare att bygga när man får hjälp, så det är uppskattat som fan! Och så är det roligare också!

Thomas bryter sönder järnrör.
Badrumsväggen mot ytterväggen har vi satt reglar på, isolerat och sedan klätt med OSB. Dom andra väggarna kan vi inte klä förens elen är indragen där. Förhoppningsvis är det färdigt för att påbörja arbetet med elen nästa vecka. Sedan skall vi även anlita någon slags snickare som får fixa med tätskikt och allt sånt som hör till ett våtrum.

Badrumsväggen är isolerad.
Ena badrumsväggen klädd med OSB.
Burzumish carpenter pose in the night. Eller åtminstone på eftermiddagen.


söndag 14 november 2010

13 nov

På lördag morgon åkte jag upp till huset och spacklade Izabelles rum. Det är inte långt kvar nu tills det står klart känns det som, vi har fått ganska mycket gjort de senaste gångerna vi varit i huset. Sedan åkte jag hem för att kolla hockey på TV. Izabelle skulle på kalas.

På eftermiddagen åkte jag och Alexander upp igen och då var redan Sofia där och hade städat på bygget. Det behövs ibland. Även Mojje hade kommit dit och stod i högsta hugg med måttband och hammare, redo att hjälpa till som vanligt! Vi satte upp lite fler reglar till badrummet och sedan monterade vi dörren till Alexanders rum. Badrummet tar lite tid att få ihop, eftersom vi inte vet ännu vilken dörr vi kall ha, den vi tänkte använda är en aning för bred.

Sofia spacklade lite på dom gamla orenoverade väggarna i Izabelles rum samt slipade och grundmålade garderob och fönster.

Målarmästarinnan i full gång.

 Sedan bröt jag upp golvet där den gamla toaletten var, där under var det någon konstig fyllning, såg ut och luktade ungefär som kol, men det kan kanske vara någon slaggprodukt från Vargön Alloys? Någon som vet vad det kan vara?

Under f.d toalettgolvet låg det något konstigt... typ kol?

Alexander fick några gamla nycklar av Mojje, så nu är dom bästisar.
Spik? Nej, vi bygger väl som vi vill! Tejp duger gött.