torsdag 7 oktober 2010

7 oktober

Jag beställde ett lass med reglar, gipsskivor, spånskivor, asfaboard, skruvar, spik, isolering från XL Bygg i förrgår och det skulle levereras idag, så vid 10-tiden dök lastbilen upp utanför huset. Gött att kunna ta lite ledigt från jobbet så att jag kan vara med vid leveranser och att hinna greja lite mer effektivt. Medans jag väntade så tätade jag glasblocken bredvid ytterdörren, det är ganska stora fogar så jag har liksom preparerat dom så att det inte går i så mycket av det svindyra foget som vi skall ha ytterst. Fast det jobbet har jag lejt bort till en glasmästarlärling, som numera är vår privata kungliga hovleverantör av glasmästeritjänster. Fast det vet han kanske inte än.

Hallå där uppe, här kommer ett lass med gött!


Vi lastade upp allt på balkongen och jag fick såga av staketet för att vi skulle kunna få plats med allt. Men det gör inget för det skall ju ändå bli ett nytt där sen. Efter detta fick jag åka till Överby och handla presenningar för det var lite småregn på gång... När jag köpt presenningarna så sprack det upp och solen lyste resten av dagen. Jag passade på att bunkra upp kylen med lite energi också.

Sedan mekade jag med kontakten till den nyinköpta släpkärran så att lamporna lyser som dom skall. Jag hoppas kunna besiktiga den i början på nästa vecka så sedan kan vi köra iväg massa skit till Återvinningen.
Kontakt nummer 5 kopplas ihop med kontakt nummer 7, då funkar det sen! Tack till Smen för tipset!

Sedan gick jag loss med bilmaskinen på toalettväggen och resterande vägg till Alexanders rum. Jag blev modigare och modigare och bilade bort väggen i toaletten tills handfatet lossnade. Det får hänga i paketband tills vidare, eftersom det fortfarande är inkopplat :)



Jag skall ringa rörmokaren imorgon och se om han kan koppla bort rören så att jag kan bli klar med rivningen. Det som är kvar är väl bara resten av den gula träväggen (det är ett element på andra sidan som måste kopplas ur) och sedan att såga ett hål i betongväggen för Izabelles dörr. Sen efter det skall det nog vara dags att börja bygga upp badrummet!

3 kommentarer:

  1. Ellen Schönborn7 oktober 2010 kl. 21:26

    Herregud vad duktiga ni är. men det ser jävla invecklat ut. lyfter hatten för så mycket handverkare-energi! håller tummen för att det blir jätte snygg!

    hälsningar från lappland

    SvaraRadera
  2. Er privata kungliga hovleverantör av glasmästeritjänster.7 oktober 2010 kl. 21:56

    Nu vet jag. Gött!

    SvaraRadera
  3. Gött att se att grejja dricka är i grejja kylet.

    SvaraRadera