torsdag 14 oktober 2010

14 oktober

Det har inte hänt så jättemycket i huset på några dagar nu... faktiskt nästan en vecka, på grund av ryggvärk, förkylningar, vård av barn etc. Igår fick jag i alla fall hjälp av Janne som bar in allt material som låg ute på balkongen under presenningar. Det var riktigt gött att få in det i huset.

Jag passade på att mäta lite och riva en del av en vägg där Izabelles dörr skall vara. Efter det stack vi hem.

Idag skulle jag dit och hämta en nyckel till rörmokaren som skall komma imorgon och koppla ur ett element, kapa lite rör och annat. Då ser jag i källaren att det är vatten på golvet, och i taket! FYFAN! Jag stängde av huvudkranen för inkommande vatten ute i garaget, jag lär ju varit snabbare än Fantomen trots mina 107 kg! Jag sprang uppför trapporna och märkte att vattnet kom längst upp ifrån. Så många svordomar som jag drog av under dom här minuterna visste jag inte ens att jag kunde! Jag tror jag fick med alla.

Antagligen är det en tegelsten som fallit mot toaletten och ett rör där som kommit lite på sned, så det har runnit längs med ett annat rör ända ner till källaren! Jag torkade upp det som låg på golven, sedan satte på jag igång värme och extra fläktar som får stå på tills det torkat helt. Jag slet ut mattan under och runt toalettstolen, torkade ur allt som var fuktigt och placerade en fläkt där. Christer kom dit en sväng och jag fick låna en liten fläkt av honom också som får stå på i källaren.

Nu får huset vara vattenlöst medan vi renoverar resten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar