söndag 16 januari 2011

8 - 16 januari

Under veckan som gått har det inte blivit så värst mycket gjort av mig och Sofia. Lite smått har vi hunnit med men inte så mycket som vi borde, det blir ont om effektiv tid utan barnvakter. Men Sofia har varit upp några vändor och städat undan en hel del, dammsugit, slipat och även hållit på och packat en hel del i lägenheten. Jag har skottat snö så att vi kan ta oss in genom huvudentrén vid flyttningen, saltat uppfarten och kört och hämtat/köpt material.

Däremot har snickaren Anders varit där flera gånger och fixat med badrummet. Vi skulle mötas vid huset en eftermiddag men jag blev lite sen, kanske 30 min senare än vi sagt... under tiden gipsade han klart taket i badrummet, satte dit ventilationsröret som skall kopplas till fläkten, satte dörren på plats igen och spacklade taket! Så jävla snabb människa!

Denna helgen är jag på kurs igen och då ställde min farsa upp med att sätta lister! Och min kusin Anders samt min kompis Anders var med också. Alltså, varför heter alla Anders?

Taklist
 Dom satte upp taklister i alla rum där vi gjort nya väggar och/eller tak. Dom målade taket i badrummet en vända också. Sedan fortsatte dom med att lägga golv! Jag vet inte om det kanske var en av Andersarna som gjorde det eller om dom hjälptes åt allihop, men det blev gjort i.a.f. Så nu är golvet lagt i båda ungarnas rum. Vi är grymt tacksamma för hjälpen denna dag!!!

Nylagt golv i Alexanders rum.

På lördag kväll stack jag en sväng till huset för att fixa med lite slipning. Jag slipade väggar och tak i Alexanders rum, sedan satte jag glespanel i taket ovanför hans lilla "hall". Sedan gav jag taket i badrummet en andra strykning. Jag fortsatte med att sätta upp en gipsskiva på badrummets yttervägg. Avslutningsvis bar jag upp lite mera golv från källaren.

På söndagen stack Timo bort och målade taken! Helt grymt med all denna hjälp! 


Kakel till väggarna i badrummet

Tak i badrummet med gips och spackel.


1 kommentar:

  1. Anders, eran snickare är grymt duktig. Bra att Ni fått anlitat honom =0) // Lollo

    SvaraRadera